Op Nuenens College vinden we het belangrijk dat leerlingen gezien worden. Naast de mentoren zijn er pedagogisch medewerkers en gastheren die door de dag heen de leerlingen ontmoeten, een praatje maken of de leerling opvangen die daar behoefte aan hebben.
Elke klas heeft een ondersteuningscoördinator die samen met de mentoren op vaste momenten in het jaar de klas bespreekt. Hierbij wordt gekeken naar klassikale en individuele schoolresultaten, welbevinden en aanwezigheid. Samen met ouders en leerling wordt bepaald hoe extra ondersteuning kan worden ingezet, zowel binnen als buiten de school.
Wanneer nodig biedt Nuenens College verschillende trainingen aan, zoals sociale vaardigheidstrainingen en een transfertraining voor leerlingen die van de basisschool komen. Leerlingen met vastgestelde leerproblematiek zoals dyslexie of dyscalculie hebben recht op faciliteiten zoals tijdverlenging en voorleessoftware.
Wil je meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden op Nuenens College? Neem dan contact op met mevr. Peeters, orthopedagoog.
Op deze website vind je een overzicht van de vier EOA’s in de regio. EOA staat voor Eerste Opvang Anderstaligen en betekent ongeveer hetzelfde als ISK (Internationale Schakelklas). Meestal stroom je na 2 schooljaren EOA/ISK door naar een middelbare school zoals het Nuenenscollege
Op de EOA/ISK heb je een doorstroomadvies gekregen waarop je kunt zien of het Nuenenscollege bij jouw niveau past.
Nadat je bent aangemeld voor het Nuenenscollege, gaan we na of je recht hebt op NT2-faciliteiten. Als je korter dan 6 jaar onderwijs volgt in Nederland, dan krijg je een faciliteitenpas NT2. Je krijgt extra tijd bij toetsten en examens. Daarnaast mag je een woordenboek Nederlands en/of een vertalend woordenboek gebruiken (thuistaal-Nederlands en andersom).
Naast de lessen krijg je extra begeleiding in de vorm van een hulpuur.(1 lesuur per week). Daar is ruimte voor hulp bij alle vaardigheden van het Nederlands, die je nodig hebt bij verschillende vakken: bijvoorbeeld lezen, luisteren, spreken, schrijven, grammatica en woordenschat. De NT2-docent zorgt voor oefenmateriaal en jij neemt je lesboeken van je vakken mee. In de klas word je gekoppeld aan een (taal)maatje die je kan helpen tijdens de lessen.