Visie

Samenwerken aan jouw toekomst!

Mensen zijn op hun best als ze het roer zelf in handen hebben. Wij geven onze leerlingen grip op hun ontwikkeling. Vanaf het eerste moment dat leerlingen bij ons op school komen, mogen zij keuzes maken die aansluiten bij hun interesses. Zo streven wij na dat onze leerlingen betrokken en enthousiast zijn.   

 

Een hoge betrokkenheid zorgt voor actief leren. Nuenens College daagt leerlingen uit om een eigen leerroute uit te stippelen die aansluit bij hun doelen. Deze doelen gaan verder dan een diploma halen. Daarom gebeurt leren niet alleen in de klas, en zelfs niet alleen in het schoolgebouw. Nuenen en omliggende gemeentes spelen hierin ook een belangrijke rol.

Onze leerlingen trekken er met vraagstukken, onderzoeken en stages op uit om te leren en om zich te ontwikkelen. De omgeving van de school en het (bedrijven-)netwerk van Nuenen bieden hiervoor vele kansen. Wij werken hard aan een nog nauwere samenwerking om ons onderwijs te versterken.  

Brochure 2022-2023

Hieronder vind je de informatiebrochure van Nuenens College van het schooljaar 2022-2023. Daarin vind je alle informatie over onze school, maar ook tal van andere zaken.

 

Onderbouwroutes

Welke opleiding past bij jou?

Onderbouwroutes

Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde. Dat begrijpen we bij Nuenens College maar al te goed. Daarom kiezen leerlingen al in de brugklas een route die aansluit bij zijn of haar talenten en interesses. Ze kunnen kiezen uit de routes Groen, Sport, Kunst of Ontdek. 

 
 

Groen

Leerlingen die kiezen voor het profiel Groen, maken kennis met ‘groene’ onderwerpen, zoals het planten- en dierenrijk, het kweken van voedselgewassen en alles wat met onze leefomgeving te maken heeft. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en er wordt regelmatig op uitgetrokken voor een excursie.

Sport

Loop jij het liefst elk moment van de dag in een trainingspak en sta jij elk vrij uurtje op het sportveld? Dan is het profiel ‘Sport’ echt iets voor jou. Je maakt kennis met nieuwe trendsporten en krijgt les in verschillende pretsporten. Natuurlijk is er voldoende ruimte om zelf lekker te bewegen.

Kunst

Lekker creatief aan de slag gaan kan in het kunstprofiel. In dit profiel maak je kennis met kunst in de breedste zin van het woord. Je leert dus niet alleen tekenen en schilderen, ook ga je aan de slag met fotografie, theater, dans, grafische vormgeving en grime.

Ontdek

Een wereld vol verwondering waarin veel valt te ontdekken! Bij Ontdek ga jij zelf op onderzoek uit. Onderzoekend leren noemen we dat. Je kiest je eigen onderzoeksvragen en gaat daar op creatieve wijze mee aan de slag. Zo ben je de ene keer bezig op de computer, een andere keer iets aan het maken of je bent bezig iemand te interviewen. Je ontdekt het allemaal bij Ontdek!