Bovenbouw

Keuzevakken voor de kader- en beroepsgerichte leerweg

 • In de bovenbouw volg je vier verschillende keuzevakken. Jij mag zelf bepalen welke vier keuzevakken dit zijn. Nuenens College biedt negen verschillende keuzevakken aan. 

  De keuzevakken
  Horeca en facilitaire dienstverlening
  Recreatie en bewegen
  Marketing
  Uiterlijke verzorging
  Ondernemen
  Houden van dieren
  Game-Design
  Fotografie
  Podium & Design

  Algemene informatie
  - je volgt ieder keuzevak 6 lesuren per week
  - ieder keuzevak duurt één lesperiode
  - in leerjaar drie volg je drie keuzevakken en het laatste keuzevak volg je in het vierde leerjaar
  - ieder keuzevak sluit je af met één schoolexamen (SE) cijfer
  - het gemiddelde SE-cijfer van de vier keuzevakken, vormt samen het eerste eindexamencijfer
  - je maakt een top 9 van de keuzevakken. Wij doen ons best om jou je eerste vier keuzes te laten volgen. Dit kunnen wij echter niet garanderen.

  Keuzevakken staan los van het profiel dat je volgt. Heb je gekozen voor het profiel Economie & Ondernemen, dan mag je ook de keuzevakken kiezen die te maken hebben met Zorg & Welzijn. Kies de keuzevakken die je leuk lijken en die bij je passen. Klik (hier) voor onze flyer over de keuzevakken.
 
 

Keuzes theoretische leerweg

In de bovenbouw van de theoretische leerweg hebben onze eerlingen de mogelijkheid om Kunst als examenvak te kiezen en LO2 als 7e vak.


Kunst

We werken op dit moment aan de invoering van het vak kunst als examenvak. Meer informatie volgt.

LO2

LO2 is een verdieping en verbreding op het verplichte vak LO. Tijdens LO2 ligt het accent op bewegen, organiseren en gezondheid.

Binnen LO2 ga je ervaren hoe het is om verder te studeren binnen de sector sport en of dit bij jou past of niet. Je ontdekt ook welke verschillende opleidingen er mogelijk zijn binnen deze sector. Leerlingen gaan tijdens de lessen LO2 niet alleen sporten, maar ook zelf lesgeven, sportdagen organiseren, een BHV diploma behalen én een scheidsrechtersdiploma behalen. Binnen de lessen is er een verdeling tussen praktijk en theorie. Hierin krijg je les in anatomie, trainingsleer en andere vakken als voorbereiding op en kennismaking met het MBO.

LO2 is voor mavo, kader én basis het 7e vak. 

Voor meer informatie kun je (hier) het informatieboekje LO op Nuenens College downloaden.

Brochure 2022-2023

Hieronder vind je de informatiebrochure van Nuenens College van het schooljaar 2022-2023. Daarin vind je alle informatie over onze school, maar ook tal van andere zaken.

 

Onderbouwroutes

Welke opleiding past bij jou?

Onderbouwroutes

Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde. Dat begrijpen we bij Nuenens College maar al te goed. Daarom kiezen leerlingen al in de brugklas een route die aansluit bij zijn of haar talenten en interesses. Ze kunnen kiezen uit de routes Groen, Sport, Kunst of Ontdek. 

 
 

Groen

Leerlingen die kiezen voor het profiel Groen, maken kennis met ‘groene’ onderwerpen, zoals het planten- en dierenrijk, het kweken van voedselgewassen en alles wat met onze leefomgeving te maken heeft. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en er wordt regelmatig op uitgetrokken voor een excursie.

Sport

Loop jij het liefst elk moment van de dag in een trainingspak en sta jij elk vrij uurtje op het sportveld? Dan is het profiel ‘Sport’ echt iets voor jou. Je maakt kennis met nieuwe trendsporten en krijgt les in verschillende pretsporten. Natuurlijk is er voldoende ruimte om zelf lekker te bewegen.

Kunst

Lekker creatief aan de slag gaan kan in het kunstprofiel. In dit profiel maak je kennis met kunst in de breedste zin van het woord. Je leert dus niet alleen tekenen en schilderen, ook ga je aan de slag met fotografie, theater, dans, grafische vormgeving en grime.

Ontdek

Een wereld vol verwondering waarin veel valt te ontdekken! Bij Ontdek ga jij zelf op onderzoek uit. Onderzoekend leren noemen we dat. Je kiest je eigen onderzoeksvragen en gaat daar op creatieve wijze mee aan de slag. Zo ben je de ene keer bezig op de computer, een andere keer iets aan het maken of je bent bezig iemand te interviewen. Je ontdekt het allemaal bij Ontdek!