Onderbouwprofielen

gerelateerde tags

Welke opleiding past bij jou?

Onderbouwprofielen

Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde. Dat begrijpen we bij Nuenens College maar al te goed. Daarom kiezen leerlingen al in de brugklas een profiel dat aansluit bij zijn of haar talenten en interesses. Ze kunnen kiezen uit de profielen Groen, Sport of Kunst. Naast drie lesuren Groen, Kunst of Sport zijn alle andere lesuren contextgerelateerd.

 
 

Groen

Leerlingen die kiezen voor het profiel Groen, maken kennis met ‘groene’ onderwerpen, zoals het planten- en dierenrijk, het kweken van voedselgewassen en alles wat met onze leefomgeving te maken heeft. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en er wordt regelmatig op uitgetrokken voor een excursie.

Sport

Loop jij het liefst elk moment van de dag in een trainingspak en sta jij elk vrij uurtje op het sportveld? Dan is het profiel ‘Sport’ echt iets voor jou. Je maakt kennis met nieuwe trendsporten en krijgt les in verschillende pretsporten. Natuurlijk is er voldoende ruimte om zelf lekker te bewegen.

Kunst

Lekker creatief aan de slag gaan kan in het kunstprofiel. In dit profiel maak je kennis met kunst in de breedste zin van het woord. Je leert dus niet alleen tekenen en schilderen, ook ga je aan de slag met fotografie, theater, dans, grafische vormgeving en grime.

 

Brochure 2020-2021

Hieronder vind je de informatiebrochure van Nuenens College van het schooljaar 2020-2021. Daarin vind je alle informatie over onze school, maar ook tal van andere zaken.