Routes onderbouw

gerelateerde tags

Groen, Sport, Kunst en Ontdek

Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde. Dat begrijpen we bij Nuenens College maar al te goed. Daarom kies je op Nuenens College al in de brugklas een route die aansluit bij jouw talenten en interesses. Je hebt keuze uit de onderbouwroutes Groen, Sport, Kunst of Ontdek. 

Groen

Maak kennis met ‘groene’ onderwerpen, zoals het planten- en dierenrijk, het kweken van voedselgewassen en alles wat met onze leefomgeving te maken heeft. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en natuurlijk gaan we regelmatig op excursie. Klik (hier) voor meer informatie.

Sport

Loop jij het liefst elk moment van de dag in een trainingspak en sta jij elk vrij uurtje op het sportveld? Dan is het profiel ‘Sport’ echt iets voor jou. Je maakt kennis met nieuwe trendsporten en krijgt les in verschillende spelsporten. Natuurlijk is er voldoende ruimte om zelf lekker te bewegen. Klik (hier) voor meer informatie.

Kunst

Lekker creatief aan de slag gaan kan in het kunstprofiel. Binnen deze onderbouwroute maak je kennis met kunst in de breedste zin van het woord. Je leert dus niet alleen tekenen en schilderen, ook ga je aan de slag met fotografie, theater, dans, grafische vormgeving en grime. Klik (hier) voor meer informatie.

Ontdek

Een wereld vol verwondering waarin veel valt te ontdekken! Bij Ontdek ga jij zelf op onderzoek uit. Onderzoekend leren noemen we dat. Je kiest je eigen onderzoeksvragen en gaat daar op creatieve wijze mee aan de slag. Zo ben je de ene keer bezig op de computer, een andere keer iets aan het maken of je bent bezig iemand te interviewen. Je ontdekt het allemaal bij Ontdek! Klik (hier) voor meer informatie.

 

Aangenaam!

Aangenaam, wij zijn Nuenens college!

 • Het is bijna zover. Je gaat naar de middelbare school. Er breekt een spannende, nieuwe periode aan waar je je natuurlijk zo goed mogelijk op wilt voorbereiden. Daarom stelt Nuenens College zich graag aan je voor:

 • Kleinschalige vmbo-school

  Aangenaam, wij zijn Nuenens College. Een kleinschalige vmbo-school waar jij en jouw talenten en interesses centraal staan.

  Wij willen al onze leerlingen, welke talenten en welke achtergrond ze ook hebben, zo goed mogelijk voorbereiden op het vervolgonderwijs en de maatschappij. Dat doen we door les te geven op alle niveaus van het vmbo:
  - Basisberoepsgerichte leerweg
  - Kaderberoepsgerichte leerweg
  - Mavo (theoretische leerweg)

   

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk dan maar eens rond op onze website. Hier vind je veel belangrijke informatie. Uiteraard ben je ook altijd welkom om een kijkje te komen nemen! Stuur daarvoor een mailtje naar: m.heijnen@nuenenscollege.nl.