Son of a Pitch

Onze school is al een aantal weken in de ban van de mini onderneming. 21 groepen van onze derdeklassers zijn bezig geweest met het bedenken van een product of dienst. De bedoeling is dat ze dit ook echt op de markt gaan brengen. Het geld dat ze daarvoor nodig hebben halen ze op door middel van crowdfunding.  

Afgelopen donderdag hebben alle groepen hun idee gepitcht aan een groep Nuenense ondernemers. Hieruit zijn drie finalisten gekomen.

Schonemond
Deze onderneming wordt gerund door Ruud, Stan, Merwan, Tayi en Roan. Zij willen een bedrijf opstarten dat mondwater verkoopt.

Jo Foodjar Company
Deze onderneming wordt gerund door Joeri, Koen, Don, Selena en Ilse. Zij verkopen wekpotten met daarin alle benodigdheden om zelf koekjes te kunnen bakken.

Crispy Potato
Deze onderneming wordt gerund door Ivar, Nees, Emmy, Bibi en Sophie. Zij gaan zelf chips bakken en willen hiervoor kruiden gebruiken die de meeste nog niet kennen, maar wel ontzettend lekker zijn.


Deze groepen gaan door naar de grote finale op 17 mei. Op deze dag gaan de drie groepen pitchen voor een groot publiek bestaande uit leerlingen, ouders en docenten. De jury, bestaande uit Erik Jasper Noll, Dirk Heerhoff en Jordi Hagedoom, zal volgens het programma Dragons’ Den feedback geven op de pitches en de uiteindelijke winnaar bekend maken.

 

sonofapitch_poster1