Opa's en oma's op bezoek bij ervaringsleren om te praten over voeding

Bij de lessen ervaringsleren leerjaar 1 hebben we het momenteel over voeding binnen het thema ‘van grond tot mond’. Duurzaamheid, biologisch voedsel, gezond eten en het verschil tussen de voeding van vroeger en nu zijn daarbij belangrijke onderdelen. Afgelopen week hebben vele opa's en oma's met hun kleinkinderen (onze leerlingen) gepraat over de voeding van vroeger. Na een kopje koffie of thee met koekjes van vroeger en nu werd er een film gekeken, een kahoot gemaakt, ‘wist je datjes’ besproken en in groepjes vragen gesteld aan de opa's en oma's.

Nu weten we waarom vrijdag visdag is, waarom de hete bliksem net na de 2de wereldoorlog zo speciaal was in Brabant, dat er vroeger soms hele weken dezelfde seizoensproducten gegeten werden en wat de vergeten groenten zijn.

Het was erg leuk en beide generaties hebben veel van elkaar geleerd. De opa's en oma 's hebben tot slot nog een rondleiding van hun kleinzoon of kleindochter gehad door ons gebouw. Ze hebben genoten en willen volgend jaar graag nog een keertje terugkomen.

ervaringslerenopasomas