Conferentie over echtscheiding en wat dat doet met kinderen.

Op donderdag 4 oktober is er vanuit de samenwerking van de LEV-groep en de gemeenten Nuenen en Son en Breugel een conferentie gehouden over de effecten, wettelijke bepalingen en regelingen rondom kinderen van gescheiden ouders.

Na het welkom heten op Nuenens College heeft de wethouder van de gemeente Nuenen, mevr. Tindemans, de conferentie geopend met een aantal kengetallen voor de gemeenten Nuenen en Son en Breugel in relatie met kinderen en gescheiden ouders. Daarna hebben de gasten, zo’n 75 tal specialisten op het gebied van zorg voor kinderen, deelgenomen aan een aantal workshops. Na de eerste ronde hebben de gasten genoten van een kop soep en een broodje geserveerd door onze leerlingen. De tweede ronde van verschillende workshops, startte na de avondmaaltijd.Rond 20.00 uur was de conferentie afgelopen en is iedereen naar huis gegaan met de nodige ervaring en kennisdeling over de effecten van een echtscheiding op kinderen.

Tijdens de opening heeft onze oud-leerling Vera le Coq een brief voorgelezen. Zij deed dat op een zeer deskundige wijze en raakte menig bezoeker in zijn of haar hart. Niet alleen de inhoud van de brief, maar ook zeker de persoonlijke manier van voordragen, heeft ons persoonlijk geraakt.

Hier is de brief te lezen.

fotoechtscheidingsconferentie