Belangrijke data

gerelateerde tags

Open Dag

In verband met het coronavirus hebben we dit jaar gekozen voor een digitale, interactieve Open Dag. Klik (hier) voor een terugblik.

 

 

Kennismakingsmiddag eersteklassers

Wanneer je bent toegelaten op Nuenens College, word je uitgenodigd voor een kennismakingsmiddag. Je ontmoet dan je klasgenoten en mentor. Hiervoor ontvang je een persoonlijke uitnodiging.
De kennismakingsmiddag voor leerlingen uit groep 8 die volgend schooljaar op Nuenens College starten, is op woensdag 30 juni 2021.

 

 

Onderbouwroutes

Welke opleiding past bij jou?

Onderbouwroutes

Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde. Dat begrijpen we bij Nuenens College maar al te goed. Daarom kiezen leerlingen al in de brugklas een route die aansluit bij zijn of haar talenten en interesses. Ze kunnen kiezen uit de routes Groen, Sport, Kunst of Ontdek. 

 
 

Groen

Leerlingen die kiezen voor het profiel Groen, maken kennis met ‘groene’ onderwerpen, zoals het planten- en dierenrijk, het kweken van voedselgewassen en alles wat met onze leefomgeving te maken heeft. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en er wordt regelmatig op uitgetrokken voor een excursie.

Sport

Loop jij het liefst elk moment van de dag in een trainingspak en sta jij elk vrij uurtje op het sportveld? Dan is het profiel ‘Sport’ echt iets voor jou. Je maakt kennis met nieuwe trendsporten en krijgt les in verschillende pretsporten. Natuurlijk is er voldoende ruimte om zelf lekker te bewegen.

Kunst

Lekker creatief aan de slag gaan kan in het kunstprofiel. In dit profiel maak je kennis met kunst in de breedste zin van het woord. Je leert dus niet alleen tekenen en schilderen, ook ga je aan de slag met fotografie, theater, dans, grafische vormgeving en grime.

Ontdek

Een wereld vol verwondering waarin veel valt te ontdekken! Bij Ontdek ga jij zelf op onderzoek uit. Onderzoekend leren noemen we dat. Je kiest je eigen onderzoeksvragen en gaat daar op creatieve wijze mee aan de slag. Zo ben je de ene keer bezig op de computer, een andere keer iets aan het maken of je bent bezig iemand te interviewen. Je ontdekt het allemaal bij Ontdek!

 

Aanmelden

Aanmelden (zij)-instromers 

Gezien de succesvolle aanmeldingen van onze nieuwe eerste klassers is het helaas niet meer mogelijk om op 25 en 26 mei 2021 leerlingen aan te melden die willen overstappen van een andere school voor voortgezet (speciaal) onderwijs naar  Nuenens College. Wij zitten als school nu aan een onderwijskundig verantwoord maximumaantal leerlingen. 

 

Kennismakingsmiddag eersteklassers

Wanneer je bent toegelaten op Nuenens College, word je uitgenodigd voor een kennismakingsmiddag. Je ontmoet dan je klasgenoten en mentor. Hiervoor ontvang je een persoonlijke uitnodiging. 
De kennismakingsmiddag voor leerlingen uit groep 8 die volgend schooljaar op Nuenens College starten, is op woensdag 30 juni 2021.


Informatie aanmelden

Mocht je vragen hebben over de aanmelding, dan kun je contact opnemen met de coördinator toelating: mevr. M.J. Heijnen via m.heijnen@nuenenscollege.nl.

Voor extra informatie of het beantwoorden van vragen, klik je op de (deze link) voor ons contactformulier. 

Informatiebrochure

In onze informatiebrochure vind je heel veel handige info over onze school. Klik hier om de brochure te downloaden. 

Handout route advisering basisschool t/m plaatsing VO

In deze handout vind je alle informatie over welke route wordt bewandeld vanaf het definitieve advies van de basisschool tot de definitieve plaatsing op Nuenens College.