Academische Opleidingsschool

Nuenens College is sinds 2009 officieel een Academische Opleidingsschool (AOS). Dat wil zeggen dat wij in samenwerking met Hogeschool Fontys en de Technische Universiteit Eindhoven leraren opleiden. Minimaal 40% van de opleiding vindt plaats bij ons op school.

Dit 'opleiden in de school' betekent in alle opzichten een kwaliteitsimpuls: voor de lerarenopleidingen waar we mee samenwerken, voor de studenten, maar zeker ook voor onze school en onze docenten. Al onze docenten zijn of worden opgeleid tot gecertificeerd begeleider van stagiairs. Bovendien maken docenten deel uit van de didactische netwerken van de Hogeschool Fontys. Verder bestaat voor onze docenten de mogelijkheid om, eventueel samen met studenten, praktijkgericht onderzoek te doen naar allerlei facetten van onze schoolpraktijk. Ook dat wordt binnen onze school deskundig begeleid en dat leidt tot een voortdurende kwaliteitsverhoging in alle geledingen. Pleincollege Nuenen maakt deel uit van het netwerk Academische Opleidingsschool Noord-Oost, waarin ook het Eckartcollege, alle middelbare scholen in Veghel, Helmond, Boxmeer en Cuijk, de Radbouduniversiteit, Hogeschool Arnhem/ Nijmegen, Hogeschool Fontys en de Technische Universiteit Eindhoven participeren.

Opleidingsdocenten

Onze opleidingsdocenten zijn Loes Sampers en Helmi Deelen. Studenten die geïnteresseerd zijn in een opleidingsroute via onze Academische Opleidingsschool, kunnen met hen contact opnemen.
h.deelen@nuenenscollege.nl
l.sampers@nuenenscollege.nl

fotonieuwaos