Wereldfestival 2019

Het was binnen beter dan buiten op deze warme woensdag! Wereldfestival werd dit jaar last minute naar binnen verplaatst zodat alle heerlijke zelfgemaakte hapjes en drankjes de middag overleefden. Deze zijn in grote hoeveelheden verkocht en de opbrengsten gaan volledig naar KiKa.

De culturele vaksectie van Nuenens College organiseert elk jaar het Wereldfestival. Eerstejaars leerlingen vertegenwoordigen in groepjes een land naar keuze. Dit land wordt gepresenteerd in marktkraampjes met hapjes, drankjes, kunstwerken, muziek en verschillende activiteiten. Het doel van dit alles is een mooi cijfer halen, maar zeker ook geld ophalen voor KiKa.

"Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker." (www.kika.nl)

Onze leerlingen hebben het geweldig gedaan! Er is een mooi bedrag opgehaald en er heerste een feestelijke sfeer in school.

wereldfestival20191

wereldfestival20192