Update coronavirus (9-3-2020)

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling

We zijn nu ruim een week verder na de eerste besmetting van het coronavirus in Nederland. Afgelopen vrijdag heeft het RIVM een nieuwe aanwijzing voor inwoners Noord-Brabant gecommuniceerd en adviseren zij voor inwoners van Noord-Brabant om bij verkoudheid, hoesten en/of koorts de sociale contacten te beperken en dus zoveel mogelijk thuis te blijven.

Dit advies geldt gedurende de steekproef die op dit moment in Brabant wordt gehouden. De verwachting is dat de uitslag in de loop van komende week bekend wordt. Daarom doen we een beroep op uw verantwoordelijkheid om mede te zorgen dat we de risico’s op besmetting op school zo klein mogelijk maken.

Tot ander bericht geldt het volgende:

• Leerlingen met verkoudheid, hoesten en/of koorts blijven thuis;
• pas als de klachten 24 uur weg zijn, kan de leerling weer naar school komen;
• meld de leerling via de gebruikelijke weg ziek en geef daarbij aan of het een ziekmelding wegens de aangepaste RIVM-maatregel is of een normale ziekmelding;
• kinderen die niet ziek zijn kunnen gewoon naar school komen;
• er is geen aanleiding om de scholen te sluiten;
• belangrijkste andere maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen zijn: regelmatig handen wassen met water en zeep, hoesten en niesen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.

Mocht er sprake zijn van toetsen of schoolexamens kan ik u geruststellen. Dat gaan we oplossen en bespreken op het moment dat uw kind weer op school is. Ook kunnen de omstandigheden een verhoogde lesuitval veroorzaken wegens ziekmelding van collega’s. We gaan ons uiterste best doen dit tot een minimum te beperken maar de veiligheid en gezondheid van een ieder staat in deze natuurlijk voorop. Ik heb er alle vertrouwen in dat u hiervoor begrip heeft.

Ik wens iedereen die zich niet lekker voelt een voorspoedig herstel en hoop, waarschijnlijk met velen, dat we weer snel terug kunnen naar normale omstandigheden. Mochten er veranderingen zijn, dan informeren wij u direct. Op onze website en www.omo.nl vindt u de actuele, up-to-date informatie.


Met vriendelijke groet,


Claire Arts, rector