Twee minuten gratis winkelen voor de voedselbank bij Jumbo Ton Grimberg

Nuenens College sluit dit kalenderjaar af met een prachtige actie die helemaal past in de kerstgedachte.

Het begon allemaal in januari 2018. Toen zijn mevr. Baggermans en dhr. van Kasteren namens onze school naar het nieuwjaar gala van OCN (Ondernemersclub Nuenen) geweest. Een groep ondernemers presenteerden daar hun plan om namens OCN iets te doen voor Nicaragua (Stichting Homeplan). Ze wilden daar huizen bouwen ter waarde van 2000 euro. Daarvoor zochten ze sponsoren. Daarnaast wilde een groep ondernemers daar ook daadwerkelijk zelf gaan bouwen.

Nuenens College wilde hier graag aan meewerken en heeft een actie opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen. Net voor de meivakantie 2018 zijn er op school door leerlingen gemaakte spullen verkocht en zijn er een veiling en loterij gehouden. Alles voor de veiling en loterij werd gesponsord door plaatselijke ondernemers die allen benaderd zijn door mevr. Baggermans en dhr. van Kasteren. Er zijn cadeaubonnen, artikelen, entreetickets en abonnementen gedoneerd.

Eén van de grootste veilingitems was een minuut gratis winkelen bij Jumbo Roland Grimberg. Deze prijs werd verkocht op onze veiling aan Gerard van Keulen. Van Keulen zag zijn kans om hier nog meer van te maken en heeft Roland Grimberg benaderd met de vraag of hij de minuut winkelen net voor kerst kon verdubbelen. De opbrengsten mochten dan naar de plaatselijke voedselbank gaan.

Afgelopen dinsdag is er twee minuten gewinkeld voor ruim 600 euro aan verse producten die deze week in de pakketten van de Nuenense Voedselbank zijn gestopt. Er maken ruim 300 gezinnen gebruik van de Nuenense Voedselbank. Zo heeft het initiatief van enkele ondernemers om huizen te bouwen voor Nicaragua geleid tot een warm gebaar voor onze Nuenense gemeenschap.

Gerard van Keulen sprak over een mooie kruisbestuiving en een geweldige samenwerking van iedereen binnen Nuenen, waardoor we zowel lokaal als internationaal ons steentje bijgedragen hebben. Een mooie kerstgedachte toch?!

Voor een uitgebreid artikel verwijzen we je graag naar www.dekrantvannuenen.nl editie week 51-2018