Nuenens College toegetreden tot het Brainport netwerk

Brainport School

Nuenens College is als eerste vmbo-school toegetreden tot het netwerk van Brainport Scholen. Rector Claire Arts is enorm trots: ‘Aan deelname van het VO-samenwerkingsverband van Brainport Scholen gaat een uitgebreide aanmeldingsprocedure vooraf. We zijn blij dat Nuenens College door de strenge beoordelingsprocedure is gekomen.’

In het beoordelingsformulier werd een aantal zaken specifiek uitgelicht: De leerlingen worden uitgedaagd om zich gericht te bekwamen op een baan in de regio of voor de doorstroming naar het mbo. Daarnaast worden in programma’s voor loopbaanleren leerlingen begeleid bij het ontdekken van hun talenten en het maken van keuzes. Verder is de school bezig met projecten waar zowel leerlingen als docenten hun 21st century skills ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een robot in de klas te halen terwijl de betreffende docent daar zelf niet mee vertrouwd is.

Deze en nog enkele andere punten in het beoordelingsformulier hebben ervoor gezorgd dat we gedurende één jaar aspirant-lid zullen zijn, daarna wordt besloten of Nuenens College definitief een Brainport School wordt.