Gevarieerde projectweek

Culturele dag

Nuenens College organiseert elk schooljaar een culturele dag voor jaar 1, 2 en 3. We willen onze leerlingen kennis laten maken met allerlei aspecten van kunst en cultuur. Met voorkeur aspecten die wij niet in het reguliere lesprogramma aanbieden.

Leerjaar 1 had een programma op school waarbij docenten van het CKE, tien verschillende workshops gaven. Van bodypaint tot dans. De leerlingen deden enthousiast mee en er zijn mooie resultaten neergezet.
Leerjaar 2 had een programma bij het CKE waar leerlingen 2 workshops volgden. Hier stond onder andere batik en DJ op het programma. Ook hier overheerste enthousiasme bij de leerlingen.
Leerjaar 3 had een programma bij Kunstkwartier in Helmond. Hier hebben onze leerlingen gedanst, theater en muziek (Samba) gemaakt.

Gezonde Schooldag

Sinds vorig jaar mag onze school zich officieel Gezonde School noemen. Met het behalen van dit vignet hoort ook dat we naast ons reguliere lesprogramma lessen aanbieden over gezondheid. Wij doen dit onder andere in de projectweek met een Gezonde Schooldag. Afgelopen woensdag vond de Gezonde Schooldag voor leerjaar 1 en 2 plaats.

Bij leerjaar 1 lag de focus op welzijn en gezondheid. Zo kregen ze de voorlichting van de vader van Tommy Boy, die zijn zoon verloor in het verkeer. Ook kregen onze leerlingen een presentatie van medewerkers van bureau Halt en maakten ze zelf posters over veilig verkeer en cyber pesten.
Bij leerjaar 2 lag de focus op voeding en beweging. Leerlingen keken een documentaire, maakten hun eigen volkoren beschuitjes met aardbeien, keken naar een voorstelling over gezond eten en roken van het Helder Theater en deden een 'schijf van vijf' activiteit in de gymzaal..

cultureledag20201

gezondeschooldag20201