Geslaagde Open Dag

Meer dan 300 geïnteresseerde basisschoolleerlingen brachten afgelopen zaterdag samen met hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, broers en zussen een bezoek aan onze school. De deur stond ook open voor omwonenden van de Sportlaan. Iedereen werd hartelijk ontvangen en wegwijs gemaakt op onze school.

Hoe bijzonder is het om bij binnenkomst leerlingen van het balkon naar beneden te zien abseilen? In de sportklas en bij het vak LO2 is niets te gek! Sport kan overal en op veelzijdige manieren. Dat werd duidelijk tijdens onze open dag.

En hoe gaaf is het je hand zo met schmink en grime te versieren dat het lijkt alsof je zwaar gewond bent? Bij het vak kunstpodium kregen basisschoolleerlingen een les grime. Met wat hulp van onze huidige leerlingen zagen ze er binnen no-time zwaar gehavend uit.

Vakken als projectleren, mens & natuur, zorg & welzijn en natuurlijk de theoretische kernvakken zoals Duits en wiskunde, hebben zich als vanzelfsprekend ook gepresenteerd. De dag werd muzikaal omlijst door onze schoolband.

We kunnen terugkijken op een geslaagde en drukbezochte open dag. Dit jaar wat minder de focus op ons nieuwe gebouw, maar des te meer de aandacht voor ons onderwijs. We kregen bijvoorbeeld veel vragen over persoonlijk leren en digital devices. Gelukkig zijn wij hier als team al serieus mee bezig en zitten er genoeg ideeën in het vat. Nuenens College is bezig met het leren van de toekomst!

opendag20191

opendag20192