Geslaagde Londenreis!

11 oktober 2018, ’s morgens 03:00 uur: De aula stroomt vol met leerlingen, ouders en koffers. Alle leerlingen zijn mooi op tijd aanwezig en hebben nota bene allemaal hun ID of paspoort bij zich. Dit jaar hoeft niemand achter te blijven in Nuenen!

De bus kon mooi op tijd vertrekken. Helaas maakte de chauffeur een kleine vergissing en kwamen we in Duinkerken uit in plaats van Calais. Kan gebeuren, maar het betekende wel dat we een boot later moesten pakken. Gelukkig waren we net op tijd in Londen voor de rit met de London Eye. We hebben genoten van een mooi uitzicht op London als beloning op de lange reis. En het weer was prachtig.

Dat weer liet ons op vrijdag en zaterdag ook niet in de steek, waardoor alle groepen hun programma zonder klimatologische problemen konden afronden. Er is weer flink gegild in de Dungeon, gezongen bij de voetbalwedstrijd, en genoten van de musical.

De shopping momenten zijn ook weer uitgebreid benut en menig leerling liep met een hele bundel tassen en zakken. Dhr. Vervoort was op een bepaald moment bedolven onder de roze tasjes van Victoria’s Secret! Tja, dat krijg je als je belooft de tassen te dragen.

De zaterdag werd door de thriller-groep dames geweldig afgesloten met een “flashmob” op Leicester Square. Ik heb het nog steeds in mijn hoofd hangen: “… naar links… … … … naar rechts…”. De groep was zo enthousiast dat ze een aantal Londenaren mee lieten dansen en springen.

Helaas werd het weer op zondag iets minder, maar dat heeft de pret toch niet mogen drukken. Er zijn in Londen gelukkig veel musea waar het altijd droog is. Ook boden Harrod’s en Covent Garden onderdak. Klokslag vier uur vertrokken we weer in een lange sliert van Covent Garden naar de bus om huiswaarts te keren. Op de terugweg heb ik heel veel tevreden reacties gehoord. Eén van de leerlingen zei zelfs dat ze nu óók verliefd is op Londen. Geweldig! Daar doen we het voor.

Op zondagavond, of liever maandagmorgen, rond half een waren we weer terug op de Sportlaan, heel erg moe (vooral de leerlingen, maar toch ook wel de docenten) maar voldaan!

Het was weer een geweldige reis! Wat mij betreft: volgend jaar weer!

Frank Buizert