Company Fun Fair groot Succes!

Company FunFair

Twee dagen lang stond voor onze tweedejaars leerlingen alles in het teken van het project Company Fun Fair. In samenwerking met Cross Your Borders leerden de leerlingen van het Nuenens College over hoe je met weinig middelen toch een bedrijfje op kan richten.

Woensdag 9 november was de aftrap en leerden de tweedejaars wat microkrediet inhoudt. Zo zijn er bedrijven en instanties die microkrediet verlenen aan mensen in ontwikkelingslanden. Het doel daarvan? Deze mensen  helpen een eigen bedrijf op te starten. Misschien wel het bekendste voorbeeld zijn de Fairtrade-producten. Ook was er in de les aandacht voor bewustwording van duurzaam handelen. Het was namelijk de bedoeling dat leerlingen zo min mogelijk plastic zouden gebruiken.

Na de les bedachten de leerlingen wat voor bedrijfje ze zouden kunnen opzetten. Ze hielden zich bezig met vragen over hoe ze hun eigen microkrediet goed konden inzetten. Maar ook hoe ze dit weer terug kunnen verdienen op de markt. Ze schreven een klein bedrijfsplan en kregen tijd om hun bedrijf, in dit geval een marktkraampje, voor te bereiden.

Markt
Donderdag was het de grote dag! Eerst maakten de leerlingen een poster om hun producten aan te prijzen en pitchten ze hun idee aan de groep. Daarna was het tijd om de kraampjes in te richten en om 12.00 uur werd de markt voor geopend verklaard. Niet alleen de deelnemende leerlingen en docenten bezochten deze. Ook enkele buurtgenoten, (groot)ouders en eerste- en tweedejaars brachten een bezoekje.

Uiteindelijk werd de markt afgesloten met de bekendmaking wie er uiteindelijk gewonnen had. De winnaars waren de meiden van 2G die verse shakes aanboden op de markt. Gefeliciteerd!