Brugklassers Nuenens College filosoferen tijdens wandeling

Samen wandelen

Verspreid in groepjes van vier leerlingen (samen met een gepensioneerd iemand) begon de wandeling bij de Regenboogkerk. Daar kregen ze eerst uitleg van Pieter Flach, medewerker van de kerk. Met een boekje vol vragen en zonder telefoon startte de 8 kilometer lange wandeling. Vragen die onderweg besproken werden: Was vroeger alles beter? Wat is de toekomst? Heeft iemand die gepensioneerd is nog toekomstplannen?

Vincent van Gogh
De helft van de groepjes ging halverwege de wandeling langs bij een agrarisch bedrijf, waar ze vragen konden stellen over het stikstofbeleid en de toekomst van het milieu. De andere groepjes gingen op bezoek bij Kees Rovers, die hen alles kon vertellen over Vincent van Gogh en de ontwikkeling van de regio tot de innovatieve hotspot die het nu is.

Klassenkaars
Onderweg werd door de leerlingen ook nog een kunstwerkje gemaakt, met hulp van natuurlijke materialen, om uiteindelijk het eindpunt te bereiken, De St. Clemenskerk. Daar werd nog dieper ingegaan op wat licht als symbool betekent, binnen én buiten de kerk. Deze leerzame dag werd afgesloten met het aansteken van een klassenkaars, die de leerlingen aan elkaar doorgaven en waarbij ze elkaar iets goeds toewensten. De kaarsen krijgen een plek op school, zodat de klas deze in tijden van verdriet én blijdschap kan laten branden.