Benne Boverhof boeit Brabant

Na het winnen van de voorleeswedstrijd op het Nuenens College, mocht Benne Boverhof uit 1A onze school donderdagavond 11 april vertegenwoordigen op de Brabantse voorleeswedstrijd in Goirle.

Elf eersteklassers uit scholen voor voortgezet onderwijs in Brabant deden mee en lieten het beste van zich horen. De tussenmuziek, presentatie en pauzemuziek werd verzorgd door de band Lollypop.

Na lang wachten, en dus oplopende spanning, mocht Benne als laatste zijn boek voorlezen, aangemoedigd door zijn ouders, een aantal leerlingen uit 1A en zijn docent Nederlands. Hij had zelf gekozen voor een zeer spannend gedeelte uit "Harry Potter en de relieken van de dood".

Tijdens het inleidende voorgesprekje voor de zaal, liet Benne zien dat hij zich als showman-in-de-dop best thuis voelt op het toneel en had al snel de lachers op zijn hand. In zijn voorleesenthousiasme liet Benne bezems en dooddoeners vliegen en motoren door de zaal bulderen. Toverspreuken galmden door de zaal en de paniek bij Harry sloeg over op de zaal.

Maar ondanks zijn zeer meeslepende voorleesbeurt gingen de prijzen naar andere deelnemers. Wel kreeg Benne nog een mooie onderscheiding en oorkonde. En natuurlijk onze dank voor het uitstekend vertegenwoordigen van onze school.

Benne bedankt!

bennevoorleeswedstrijd2019